Селекционерът на националния отбор на България по волейбол Пламен Константинов сподели, че в предстоящите два мача тимът ще провери моментното си състояние преди финаланата четворка.

Тимът ни приема Аржентина в последните си две срещи от Група С, във втора дивизия на Световната лига, като двубоите са на 4 и 5 юли (събота и неделя) от 20:25 ч. в зала Конгресна на Двореца на културата и спорта във Варна.

„Играем два мача, които са ни последните проверки преди финалната четворка на втора дивизия. Предстои ни труден противник, което е отличен вариант да видим къде сме. Искаме победи. Би било хубаво да се класираме и по заслуги, като си спечелим групата. Това ни е основната цел. Играем пред собствена публика пред пълна зала. Не искаме да разочароваме феновете. Аржентина като нас са се подсилили с играчи, които липсваха в първите два мача помежду ни”, сподели Пламен Константинов.

Капитанът Владимир Николов също е амбициран за две победи.

„Очакваме два много тежки мача. Аржентина е много стойностен отбор  с двама изключителни разпределители и много добро посрещане. Готови сме да направим всичко възможно, за да спечелим и двата мача”, каза Владо Николов.

Директорът на ДКС във Варна Минко Христов също присъства на пресконференцията.

„Оценка за работата ни са публиката, състезантелите и медиите. Доказваме, че Варна е не само морска столица, но и столица на волейбола. Обектът, все още не е приключил, имаме още работа, но до европейското ще сме готови”, сподели Минко Христов.