Волейболните национали на Финландия си имат вътрешно тото. Преди всеки мач те правят залагания, а след това един взима гушва парите на съотборниците си.

Това стана ясно снощи, след като скандинавците победиха България във Варна с 3:2 гейма и на вечерята русокосата им тим мениджърка връчи тънка пачка с банкноти на спечелилия от облозите от черното тото.

Скандинавците си похапват обилно във Варна, като освен, че взимат задължително по две чинии, повтарят обиколката около шведската маса.

Съперниците на България този уикенд в Световната лига, които доста наподобяват по външен вид на тримата рокаджии от ЗиЗи Топ, задължително приемат преди мач сериозно количество банани.

Най-сериозен от всички в тима на Финландия е италианския треньор Марио Беруто. Специалистът, който стриктно следи какво правят избраниците му в свободното си време, още рано сутринта прегледа статистиката от срещите и изготви тактиката за предстоящия мач.Когато приключи с анализа, треньорът на Падуа принтира близо девет страници и с маркер очерта най-важните наставления.

Беруто обаче коренно се променя по време на мач – реакциите му са твърде емоционални, а по стил напомня за селекционера на Бразилия Бернардо Резенде, чийто патент е да си яде блузата.