Варненските волейболни национали Виктор Йосифов, Данаил Милушев и Мирослав Градинаров бяха официално наградени днес в Община Варна от кмета на града Иван Портних. Той им връчи грамоти и алманах. Поводът за церемонията са високите постижения в спорта волейбол и принос към авторитета на Община Варна.

Централният блокировач Виктор Йосифов изрази надежда в интервю след церемонията по награждаването, че на предстоящото Европейско първенство България ще постигне успех, както в Световната лига. „Надявам се да постигнем същия успех както на Световната лига. Естествено, че това ще е много трудно. Надявам се с усилията на целия отбор да постигнем същото класиране“, каза той, Виктор Йосифов изрази надежда с новия си германски отбор да направи един добър сезон с българите, с които ще играе там.

„Европейското ще е много тежко, тъй като разбрахме, че потокът е много тежък. Много трудно при нас ще се получи да спечелим групата. След това потокът ни е още по-тежък, ако станем трети отиваме на Полша, а ако станем втори отиваме на Русия, коментира шансовете ни на Европейското Данаил Милушев.

„Първо да кажа, че не съм в списъка за Европейското. Групата е много тежка, но аз мисля, че имаме своите шансове", каза от своя страна Мирослав Градинаров.

Чуйте мненията и на тримата в приложения звуков файл.