“Волейболът е един изключително интересен спорт, доказал се и на международно поле. Трябва да признаем, че този спорт печели все повече и повече привърженици”, заяви заместник кметът на Самоков Васил Сайменов. Думите му бяха подкрепени и колегата му заместник кметът на Пловдив Георги Титюков.

Българският национален отбор по волейбол за девойки младша възраст попадна в сравнително лесната група за Европейското първенство 2015. Това отреди днес жребият, който бе теглен в София. Домакин на събитието е България, с представителни градове - Пловдив и Самоков. Тимът на България е в група II в Пловдив, където са още отборите на Белгия, Турция, Полша, Холандия и Чехия.

“Ще направим всичко възможно да привлечем повече млади хора - ученици, които обичат спорта. Надявам се да се справим. Преди 10 години имахме огромни притеснения, когато се бе взело решение да се построи зала в Самоков. Средствата, които бяха заделени, бяха собствени - само на общината. Усилията и смелостта, с които бе взето това решение не са били напразни. Надявам се да оправдаем очакванията и дано да донесем успех на българския национален отбор”, добави още Сайменов.

Титюков от своя страна напомни за силните игри в последно време на женския тим на Марица, които са претендент за титлата, заедно със столичните грандове ЦСКА и Левски. Той добави, че Пловдив е спортен град и очаква с нетърпение предстоящото волейболно събитие. /БГНЕС