Матей Казийски заяви, че отборът на Русия се е оказал твърде сериозен противник в 1/4-финала на Европейското първенство. България отпадна от надпреварата в Чехия след загуба с 1:3 гейма. Казийски все пак остана доволен от представянето на „трикольорите“ в шампионата.

„Имахме своите шансове, но Русия се оказа сериозен противник, както и очаквахме. Въпреки че тръгнахме много добре, те не се пречупиха и още от втория гейм видяхме, че започват да ни натискат и създават много неприятности. Имахме проблеми, те пък започнаха да разиграват много лесно и така беше до края на мача“, заяви Казийски пред Гонг..

„Не ни липсваше вяра, но започнаха да ни натискат повече и за нас стана наистина тежко на терена. Те намалиха грешките си. Както сте забелязали през първия гейм бъркаха много, но оттам нататък започнаха да играят много по-стабилно и силно“, каза още той.

„Оттук нататък се прибираме и започваме да мислим за клубните си отбори. Не знам кога ще има реванш, догодина чак. С оглед на волейбола, който показахме мисля, че представянето ни на Европейското може да се определи като добро. Играхме много по-стабилно от колкото на лигата. Имахме своите шансове и има за какво да съжаляваме. При всички положения аз смятам, че това е една добра крачка за едно добро начало. Не съжалявам, че загубихме от Германия. Надявам се хората да не си задават този въпрос. България няма да губи от никой нарочно“, завърши Казийски.