Матей Казийски говори за Гонг броени минути след успеха с 3:0 на неговия Тренто над Кориляно на Тодор Алексиев в българското дерби в Италия.

 

„Днес играхме хубаво, успяхме да се наложим още от първия гейм. Имахме затруднения, но показахме стабилна игра и смятам, че заслужено победихме. Това не е четвърта поред победа и се надявам да играем така и за в бъдеще.”

 

„Приемат добре не само мен, но и целия отбор. Хората ни се радват, особено след като бием и показваме и добра игра. Много съм доволен от условията тук в Тренто и се съм щастлив, че продължаваме да играем добре.

 

„Всеки ден научавам нови неща, определено е различно. Нивото е много високо. Във всеки един мач трябва да се играе добре, на максимални обороти, да не се отпускаш, защото всеки един тим може да ти поднесе изненада.”

 

„Всичко вече е наред, съвсем спокоен съм. Още повече от момента, в който започнах да тренирам с отбора, започнах да играя, стана ясно, че няма да имам повече проблеми по преминаването ми. На този етап съм напълно спокоен и гледам напред.

 

„Засега сме втори и ако продължаваме така, спокойно ще задържим това място, но не трябва да се отпускаме, защото винаги е възможно някой отбор да поднесе изненади.

 

Запитан на какъв език се говори в Тренто, с оглед на това, че тимът е ръководен от Радостин Стойчев, а в състава са още Владимир Николов, Смилен Мляков и Васил Стоянов, Казийски отговори:

 

„На тренировка винаги се говори на италиански. В съблекалнята се говори малко по-свободно, говори се на доста различни езици и е доста забавно.Започвам да научавам италианския, малко ми е трудно да го разбирам, но се надявам и това да оправя.”

 

„Това ще е едно много тежко състезание не само за мен, но и целия отбор. Дали съм готов, ще видим на място, но по-скоро не. Единадесет мача подред, на високо ниво, почти без никаква подготовка, трудно е да се подготви човек за такова изживяване.”

 

Тук има много разлики, не само в Русия, където играх през последните два сезона, но и с България. Много е различно и съм много доволен.

 

„Българите се движат добре. Алексиев се включва във втори пореден мач и то добре. Надявам се за в бъдеще да се утвърди като основен състезател”, каза Матей Казийски за Тодор Алексиев.