Звездата на националния ни отбор по волейбол Матей Казийски замина за Турция седмица преди Евро`09 в отлично настроение и усмивка. „Много сме, силни сме!” бяха едни от първите думи на посрещача на летището.


Ето какво още каза Матей:

„Групата ни не е никак лесна. Вярвам в силите на отбора. Много сме, силни сме! Отиваме в Турция да се борим и да покажем това, на което сме способни. В много по-добра форма и игра сме в сравнение с началото на лятото. С малко късмет и наше напъване, може да успеем.

Не искам да правя предварителни прогнози, но както имаме шанс да направим нещо голямо, така можем и да си отидем много рано. Топка е, върти се и всичко се случва. Трябва да сме подготвени за всичко. Няма да е лесно, играем срещу трудни противници, но съм оптимист. Очакванията са големи. Искаме да докажем, че не сме по-слаби от предишните години. Има много нови неща, но сме свикнали с промените.

Още от първия ден ни идва и най-голямото нанагорнище. Ако обаче минем успешно през Сърбия, след това ще ни се даде шанс да си повярваме и да търсим нещо голямо.

Всеки съперник може да поднесе изненада. Ние също отиваме да правим изненади. Вярвам, че след неубедително представяне в Световната лига, дано малко ни подценят.

Индивидуалните награди не зависят само от един състезател. Трябва отборът да работи и да функционира добре, за да се изявят 1-2 състезатели като по-водещи фигури.

Вярвам, че можем да останем до заключителния ден 13 септември. А дори можем да постигнем нещо малко повече! Всичко е възможно, всичко е в наши ръце и трябва да грабнем шанса си, да постигнем максимума!

Треньорът ми в Тренто Радостин Стойчев ми пожела успех последния път, когато се видяхме.”