Преди отпътуването на националния отбор за приятелския турнир във Франция, Матей Казийски е убеден, че България има сили да се класира на финал на Европейското първенство в Москва.

 

„Добре съм, подготвям се, доста неща има да се отправят до заминаването” – каза новият играч на италианския Тренто – „Имам и лек здравословен проблем. Има възпаление между два от прешлените на гръбначния стълб.”

 

„Не е нищо сериозно. Изкарах вече няколко процедури, ако има още проблеми ще продължа с медикаментозно лечение, но не вярвам да има проблеми, още повече, че успях да почина.”

 

„Подготовката е в съвсем ранен стадий и още не може. Чисто волейболно сме далеч от нивото, на което трябва да бъдем на финалите на Европейското. Все още не може да се говори за истинско лице или за 100% на отбора. Смятам, че контролите във Франция ще ни помогнат много.”

 

„Всички се надяваме да останем в Москва до финала, но никога не може да се знае предварително. Смятам, че имаме сили да продължим до края и ще видим докъде ще го докараме”, добави националът.

 

Казийски заяви, че е направено всичко необходимо, за да бъде завършен официално трансферът му Тренто, където треньор е Радостин Стойчев, а в тима са Владимир Николов, Смилен Мляков и Васил Стоянов.