Волейболист №1 на Европа за 2006 година Матей Казийски сподели след първата победа на националите в Световната лига над европейския шампион Испания с 3:0 гейма, че: „Направихме един наистина добър мач. Напълно нормално тръгнахме първия гейм малко неуверено. Успяхме да се измъкнем от една наистина трудна ситуация и да обърнем мача в наша полза. Много съм доволен от победата. Поздравявам всички момчета защото се справиха страхотно и се надявам утре да покажем още един добър мач”.

„Испанците ни изненадаха със силен сервис в първите точки, дръпнаха с 4 точки, бе трудно да ги наваксаме,но ние отговорихме с добро ниво на нашия начален удар и отиграване на сервис”, добави Матей.

„Това ни помогна и бе решаващия момент да вземем мача. Надявам се и утре да бием категорично, въпреки че ще бъде по-трудно, защото вече сме се поопознали. Днес не се познавахме толкова добре, не бяхме играли от доста време заедно. утре ще бъде по-трудно защото ще се настроят по-добре за нашата игра”, каза българският национал.

„Естествено усещахме липсата на Пламен Константинов, Владо Николов и Евгени Иванов. Но за сметка на това, всички останали момчета се включиха страхотно, с невероятен ентусиазъм и желание за игра. Доволен съм, че успяхме толкова бързо да заиграем като отбор, а не да се чудим и търсим вътре по игрището”, завърши Казийски.