След победата на България над Полша с 3:0 във втората групова фаза на световното първенство по волейбол за мъже в Италия Матей Казийски и Теодор Салпаров са сред първите в общо шест индивидуални класации.

Казийски е десети при нападателите с 55.05 процента успеваемост в атака. Волейболистът на Итас Диатек (Тренто) е на шесто място в подреждането при най-добрите изпълнител на начален удар с 0.53 аса средно на гейм. Матей Казийски е на десета позиция при реализаторите с общо 74 точки.

Капитанът на "лъвовете" Владимир Николов пък е шести при реализаторите с отбелязаните 81 точки.

Трима от българския отбор са в десетката на най-добрите блокировачи. Николай Николов е четвърти с 0.87 точкови блокади на гейм, Виктор Йосифов е шести с 0.73, Владимир Николов е осми с 0.67, а лидер е Робертланди Симон от Куба с 1.15.

Сред разпределителите седми е Андрей Жеков със 7.33 перфектни паса средно на гейм, точно 2 по-малко от тези на сърбина Никола Гърбич, който е начело на тази класация.

В три от класациите фигурира името на и българското либеро Теодор Салпаров. Той е на четвърто място за най-добър състезател на своя пост с 5.93 перфектни отигравания средно на гейм, и на пето сред защитниците с 2.47 спасявания на гейм, като лидер и в двете таблици е германецът Фердинанд Тиле съответно с 8.17 и 3.06. Салпаров е седми и при посрещачите с 64.56 процента перфектно поемане на противниковия сервис. Първи е чехът Петер Платеник със 72.34 процента.

Новините от Световното по волейбол от Италия четете със съдействието на bwin.