Женският национален отбор по волейбол записа първа победа на Световното първенство в Япония. Момичетата на селекционера Иван Петков не оставиха шанс на Куба и се наложиха с категоричното 3:0 гейма (25:10, 25:20, 25:14) във втория си мач от Група B.

Българките контролираха нещата през целия мач и не оставиха шансове на кубинките да си помислят, че ще могат да вземат нещо от този мач.

В откриващия гейм нашите момичета започнаха ударно и спечелиха с категоричното 25:10, след което продължиха да бъдат по-добрият отбор на полето и се поздравиха с първи три точки в надпреварата.

Най-равностойно беше във втория гейм, но отново България спечели с 25:20, а след това и с 25:14.

Цели четири състезателки завършиха с равен актив от по 11 точки за успеха – Гергана Димитрова, Нася Димитрова, Христина Русева и Мирослава Паскова. Седем добави Мария Каракашева, а двете разпределителки Лора Китипова и Петя Баракова също се отчетоха с по 1 точка.

В понеделник, 1 октомври, волейболистките почиват. Следващият им двубой в японския град Сапоро е на 2 октомври, когато се изправят срещу Турция. В първия двубоя в събота, България допусна поражение от Италия с 0:3 гейма.