Селекционеър на Пуерто Рико Карлос Кардона се изказа доста ласкаво по адрес на българския национален тим по волейбол след победата с 3:1 в Япония.

„Поздравявам българския отбор за добрата игра. Имахме шанс за победа, но не го използвахме. България показа характер и сила, които на нас не нидостигнаха. Освен в първият гейм, не можахме да покажем нашата игра. Имаме само един ден да се възстановим и после трябва да продължим да играем по друг начин в този дълъг турнир”, коментира специалистът.

Капитанът Ектор Сото допълни: „Мачът започна добре за нас. Контролирахме играта в първия гейм, българите грешаха, но после показаха характер и влязоха в мача. Трябваше да запазим концентрацията си до края и да покажем през целия мач 100 процента от играта си, а това не се случи. Направихме техните грешки от първия гейм и така загубихме. Българите победиха с добър сервис и постоянни смени на тримата си централни блокировачи.”

В 17.30 часа местно време волейболистите ни заминават за Тояма с автобус. Там ще са следващите два мача срещу САЩ и Бразилия.