Безсънна нощ за българските помощници на Силвано Пранди, които останаха във Варна, за да подготвят останалите от състава, които не пътуват с тима за срещите с Куба. Виктор Карагьозов, Найден Найденов и Северин Димитров ще гледат мача в едно от фоайетата на хотела си в морската столица и заедно ще анализират играта на българите.

„Очаква ни тежък двубой. Мисля, че времето за подготовка във Варна бе достатъчно. Куба е традиционно силен съперник. Обсъждали сме различни варианти как да им противодействаме. Млад състав, нов треньор, но за подценяване и дума не може да става. Пранди е признато име и съм сигурен, че ще направи всичко, за да изненада първия ни противник в Световната лига, ако не първия, то във втория мач със сигурност. Вярвам, че ще излезем с чест от двубоите с Куба. Трябва! В Хавана се играе много трудно, ние все пак имаме и проблеми в състава с контузени ключови играчи, но съм оптимист”, сподели пред Гонг преди втората тренировка за деня Виктор Карагьозов.

Нелепа контузия вчера на второто занимание е сполетяла Дани Милушев, който по една или друга причина не бе предпочетен за двубоите с Куба. Обърнат глезен при една наглед безобидна ситуация, но според лекарите той ще е готов до заниманието в понеделник.

„Разбира се, че ще позволим на момчетата да гледат мачовете с Куба, въпреки неудобните часове. Уикенда почиваме, до понеделник те ще се възстановят, за да започнем свежи новата работна седмица”, казва още Карагьозов.

Според него шанс за финала на Световната лига този сезон имаме, въпреки че все още нямаме яснота около състава на Русия. До сблъсъка със „сборная” обаче има време и ще се изработи тактика срещу силовия им стил на игра.