Капитанът на младежкия национален отбор Борислав Георгиев смята, че България има всички шансове да спечели титлата на Европейското първенство в Беларус. Възпитаниците на Николай Желязков излизат тази вечер от 18.00 часа в Бобруйск на финала срещу Русия.

"Напрежението ще бъде изцяло върху играчите на Русия. Ние изиграхме три контроли с тях в Самоков и три пъти ги бихме. Пред тях има поставена цел да спечелят това европейско, а пред нас не. Така че, ние ще сме далеч по-освободени. Нашата цел вече е изпълнена, а оттук нататък каквото стане. Посоката е ясна - само напред. Излизаме да се забавляваме и мисля, че имаме шанс да сме първи", заяви разпределителят Георгиев.

В снощния полуфинал българите победиха Холандия с 3:0 (29:27, 26:24, 25:20).

"Това беше най-трудният ни мач. Може би играхме малко най-слабо в сравнение с останалите ни срещи на Европейското. Така се получи, защото задължително гонехме победата. Стана напрегната полуфинална среща. Желанието на всички беше да победим и това малко ни пречеше. Най-важното е, че спечелихме и сме на финал. Надяваме се в него да се представим много по-добре", каза още Георгиев.

Централният блокировач Венци Рагин, който записа 11 точки срещу Холандия, очаква тежък финал.

"Не мога да прогнозирам какъв ще бъде резултатът, но при всички положения ни очаква много труден мач. Финал срещу Русия е допълнителна мотивация и страхотен стимул", каза Рагин.