Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Камило Плачи сподели след загубата с 0:3 гейма от Сърбия, че въпреки четвъртото място, състезателите и треньорският щаб заслужават поздравления.

„Трикольорите“ ни не успяха да спечелят бронза на Европейското първенство и записа четвърто място. По-рано през сезона тимът ни завърши в подножието на стълбичката и в Световната лига.

„Остава една горчилка в устата след последните два мача. Вярвам, че днес мачът не трябваше да свършва в 3 гейма, първите два гейма ги загубихме на 2 точки разлика, а можехме да ги спечелим. Имахме проблеми с крайните нападатели, когато проблемът засяга повече състезатели, трудно може да се разреши“, сподели италианският специалист пред ТВ7.

„Не смятам, че е въпрос на самочувствие, мисля, че ние изразходвахме много енергия, за да стигнем до финалите. Това оказа влияние в края на геймовете, но срещу Италия и Сърбия ние не играхме добре в атака.“

„Човекът, който трябва да завършва топката след 20-та точка, Алексиев, Соколов, Скримов играят много добре, но във важните моменти трябва да имат силата и куража да вземат правилното решение“, допълни Камило Плачи.

„Сигурен съм, че много малко хора смятаха, че можем да постигнем 4 място в Световната лига и на Европейското първенство, така че искам да поздравя всички състезатели и целия щаб, които работиха през цялата година. Направихме един много добър сезон“, завърши треньорът.