Този петък Камило Плачи официално ще дебютира като старши треньор на българския национален отбор по волейбол. Италианецът, който последните години бе помощник в тима ни пре селекционерите Силвано Пранди, Радостин Стойчев и Найден Найденов, на 7 юни ще направи дебют в първия ни мач от Световната лига срещу Франция. неофициално той изведе българите като първи наставник в контролите със Сърбия, Португалия и Иран.

Гонг научи, че този петък Стоян Самунев също ще дебютира с националната фланелка. Центърът ще бъде титуляр за България срещу петлите, като в контролите му бе гласувано доверие и рядко бе заменян от Светослав Гоцев или други момчета на този пост. Самунев, който последния сезон игра за Нефтохимик 2010, по времето на Силвано Пранди също бе повикан в националния ни тим, но без официален мач и остава само в разширения състав. Сега Плачи му гласува доверие, след като Николай Николов все още се възстановява и се очаква да се върне в тима за Европейското първенство на есен.

Ето и състава на България за мачовете с Франция на старта на Световната лига:

Разпределители: Георги Братоев и Иван Станев,

центрове: Виктор Йосифов, Стоян Самунев и Светослав Гоцев,

посрещачи: Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Николай Пенчев и Валентин Братоев,

диагонали: Цветан Соколов и Данаил Милушев,

либеро: Мартин Божилов.

В София на подготовка остават Теодор Салпаров, Мирослав Градинаров, Николай Учиков, Станислав Петков, Борислав Апостолов, Добромир Димитров, Георги Сеганов, Тодор Вълчев, Розалин Пенчев и Красимир Георгиев.