Какво е общото между най-добрият футболен отбор на планетата в момента Барселона и националния ни отбор по волейбол? Повечето хора няма да открият допирателна, но всъщност има.

Дебютантът в представителния ни отбор Тодор Скримов се оказва двойник на Давид Вия. Двамата наистина доста си приличат.

Признаваме си тази прилика открихме не ние, а националът Теодор Тодоров, който дори в една социална мрежа я показа нагледно.

Какво е общото между Барселона и волейболните ни национали?

източник: Reuters

Така се оказва, че един перничанин е копие на Лангрео. Тодор Скримов и Давид Вийя Санчес си приличат доста визуално, дори и двамата имат еднакви брадички и прически. Футболистът на каталунците обаче е батко защото е роден на 3 декември 1981 година, а волейболният посрещач на 09 януари 1990-та. Играчът на Париволей е 188 сантиметра, а нападателят Вийя малко по-малко – 175. И двамата обаче са печелили индивидуални награди за качествата си на футболния терен и волейболното поле. Давид стана голмайстор на Европейското първенство през 2008 година с 4-те си гола, носител е и на Златната топка. Тодор пък бе определен за най-добър посрещач за миналия сезон във френското волейболно първенство.

И още за българския двойник на Давид Вия. Сега феновете очакват неговите изяви с екипа на България на Европейското първенство по волейбол в Чехия и Австрия. Кариерата му започва в Перник под ръководството на треньора Асен Асенов, като още в първото си държавно първенство става най-добър нападател при най-малките. Преминава в Славия, но заради любовта се насочва към Франция, където продължава да играе за Париволей, тим, с който печели доста.

Какво е общото между Барселона и волейболните ни национали?

източник: Reuters