Българските национални волейболисти бяха изненадани от продължителността на пътуването си от Русия до Япония. Играчите на Силвано Пранди първоначално знаеха, че ще имат само едночасов полет до Токио, но действителността бе друга.

Тимът ни вече е в Токио, след като пътува близо 360 минути от Хабаровск. Играчите първо се качиха на самолет, с който прелетяха до Страната на изгряващото слънце. Те обаче не кацнаха в Токио, а в друг град, от който с автобус изминаха над 350 км. до столицата на Япония.

Волейболистите вече се настаниха в хотела си, които се намира на 7-8-минути пеша от една от най-големите метро-станции в Токио в оживения бизнес и шопинг район Шинджуку. В района сред небостъргачите се намира пищният парк Йойоги коен, където е и храмът Мейджи. Хотелът им разполага с 1296 стаи и различни ресторанти, клубове и развлекателни салони.

Капитанът и разпределител на тима ни Андрей Жеков е възстановен и няма проблеми от глезена му. Плеймейкърът игра с болки в Русия след проблем получен при тренировка.

България играе с Япония мачовете си от Световната лига на 4 и 5 юли в зала Ариаке Колизеум от съответно 15 и 14 часа местно време.