Селекционерът на женския национален отбор на България по волейбол Иван Петков определи групата от 14 състезателки за олимпийската квалификация в холандския град Апелдоорн, която ще се проведе от 7 до 12 януари. В състава попадна опитната Христина Русева, която играе на поста централен блокировач и се завърна в националния след майчинство. Отново в състава е и Силвана Чаушева, която отсъстваше от турнира за първата олимпийска квалификация в Шрийвпорт (б.а САЩ). 
Днес "лъвиците" играят последна контрола с Хърватия в столичната зала "Христо Ботев", но мачът ще бъде затоврен за фенове и журналисти. Вчера възпитаничките на Иван Петков се наложиха над същия съперник с 3:1 гейма. Утре, 4 януари тимът ни ще направи последна тренировка в София преди олимпийската квалификация.
България тръгва за Холандия на 5 януари, неделя рано сутринта, като ще отпътува от летище София с полет за Мюнхен в 6:00 часа.

СЪСТАВАТ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ОЛИМПИЙСКАТА КВАЛИФИКАЦИЯ:
 
Разпределители:
Лора КИТИПОВА
Петя БАРАКОВА
 
Посрещачи:
Елица ВАСИЛЕВА
Гергана ДИМИТРОВА
Мария КАРАКАШЕВА
Вангелия РАЧКОВСКА
Александра МИЛАНОВА
 
Диагонал:
Силвана ЧАУШЕВА
 
Централни:
Христина РУСЕВА
Нася ДИМИТРОВА
Мира ТОДОРОВА
Мария КРИВОШИЙСКА
 
Либера:
Жана ТОДОРОВА
Кристиана ПЕТРОВА
 
 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.