Италия записа втора победа в турнира от Лигата на нациите, който се провежда във Варна. "Скуадра адзура" надделя над Австралия с 3:1 гейма. Успехът е шести за италианците в лигата, те имат и две поражения и общо 18 точки в актива си. Австралия е с една победа, 7 загуби и 6 точки.

В началото на първата част Австралия успя до поведе в резултата с 4:2, но италианците изравниха при 5:5. След този резултат символичните гости отбелязаха 4 поредни точки и поведоха с 9:5. При второто техническо прекъсване Италия водеше с 16:11. До края на гейма италианците нямаха никакви проблеми и взеха първата част с 25:18.

В началото на втората част Италия продължи с добрата си игра и поведе с 6:2, но с много добра игра Австралия успя да изравни при 7:7. При първото техническо прекъсване резултатът бе 8:7 за Италия. След прекъсването последваха четири равенства, след които символичните домакини поведоха с 2 точки при 13:11. Последва серия от 4 точки на Италия, която не само изравни, но и поведе в резултата. При второто техническо прекъсване "скуадра адзура" отново имаше аванс от 1 точки - 16:15. След прекъсването гостите дръпнаха с 4 точки при 20:16, но с три поредни точки австралийците стопиха пасива си до точки - 19:20. Домакините в мача успяха да стигнат и до равенство при 22:22. Последваха 8 изравнявания на резултата, но австралийците показаха повече желание и успяха трудно да вземат втората част с 32:30.

Играта в началото на третата част бе равностойна, а резултатът се движеше точка за точка. След четири изравнявания Италия успя да поведе с 2 точки при 6:4, а при първото техническо прекъсване водеше с 8:5. След прекъсването Италия показа отлична игра и поведе с 6 точки при 13:7, а при второто техническо прекъсване резултатът бе 16:11 за символичните гости. До края на гейма италианците показаха класата си и при изпълнението на начален удар, и в защита, и в атака, и независимо че допуснаха в края Австралия да направи серия от три точки, без проблеми затвориха третата част с 25:18.

Четвъртата част започна като предишната с равностойна игра и точка за точка. След 7 изравнявания Италия водеше при първото техническо прекъсване с 8:7. След прекъсването италианците успяха да поведат с 5 точки при 12:7. При второто техническо прекъсване италианците водеха с 16:11. До края на гема италианците показа по-стойностна игра и заслужено взеха четвъртата част с 25:15 и съответно мача с 3:1.

В неделя са последните срещи от турнира. От 17.00 играят Австралия и Япония, а от 20.40 часа е срещата между България и Италия.