Аржентинският наставник на Испания Марсело Мендес не успя да се поздрави с успех в първата си среща начело на тима за Световната купа. Европейският шампион отстъпи на третите в света – България с 1:3 гейма.

Мендес коментира: „Българският отбор не ни позволи да играем нашата игра, тъй като имаше добър начален удар, който оказа влияние върху всички елементи от играта ни. Това ще бъде обаче един дълъг турнир и за разлика от тази първа среща, се надявам да продължим много по-добре.”

Капитанът на испанците Рафаел Паскуал добави: „Много странен мач. България беше добра в посрещането и началния удар, което ни попречи да приложим тактиката, която искахме. Първият мач винаги е важен като резултат и затова съжалявам, че не успяхме да победим.”

Междувременно старши треньорът на следващия съперник на България – Египет - Ахмед Закария сподели притесненията си от нашия състав, след като неговият загуби с 0:3 от Пуерто Рико. „Очаквам утрешният мач срещу България да бъде труден, защото това е един много силен отбор,” заяви Закария. „Днес имахме проблеми в сервиса и посрещането. Причината за това е дългото и изморително пътуване - отборът ни не се е аклиматизирал, но в следващите мачове ще подобряваме играта си.”