Стоян Самунев се присъедини към мъжкия ни национален отбор по волейбол, научи Гонг. Центърът на Нефтохимик 2010 вече е част от лагера на тима ни и тренира под ръководството на Камило Плачи. През лятото на 2010 година при Силвано Пранди Самунев като играч на ЦСКА отново бе в разширения състав на България. Блокировачът, който преди по-малко от две седмици навърши 30 години, в кариерата си игра Локомотив (Пловдив), Марек Юнион Ивкони, ЛукОйл Нефтохимик, ЦСКА, Пейкан (Техеран) и последния сезон за Нефтохимик 2010.

Стоян Самунев и 17-тият волейболист към момента, който води подготовка за Световната лига в София. В понеделник сборът бе със 16 играчи, а до дни се очакват и нови момчета да се присъединят към тренировките.

Мениджърът на тима ни Владимир Николов потвърди пред Гонг, че от понеделник националите ще преместят лагера си от София в Благоевград. Новото е, че те ще тренират не в зала „Скаптопара”, а в съоръжението на Американския университет. В Благоевград волейболистите ни ще останат до заминаването за Сърбия. Тимът ни ще се тества с еврошампиона каго гост от 17 до 19 май. Затова лагерът в Благоевград вероятно ще бъде до 15 или 16 май.