Старши треньорът на България Силвано Пранди направи една промяна в състава на България за първите домакински мачове от Световна лига 2009.

Професора заложи на играещия в Турция Мирослав Градинаров, а извади от единадесетте подвизаващия се в Русия Мартин Пенев.

Останалите тринадесет са същите, на които италианецът разчита за срещите в Куба: Жеков, Братоев, Цветанов, Гайдарски, Светозар Иванов, Богданов, Казийски, Алексиев, Ананиев, Градинаров, Николов, Соколов, Салпаров, Владислав Иванов.

Националите не се оплакват от контузии увери доктор Динко Захариев, като центърът Светозар Иванов се оправил след проблемите в глезена, които получи в Хавана.

България ще излезе срещу Япония в зелени екипи утре, а противникът ще бъде в червено.

Във втората среща Андрей Жеков и компания ще облекат червения екип, а представителите на страната на изгряващото слънце бели.

На техническата конференция супрвайзорът от Германия обяви: „Не е желателно и не се разрешава играчите да бъдат с черни маратонки според новите правила въведени за лигата.Дворак (Чехия) и Стегнар (Словения) са много опитни и известни съдии и съм убеден, че няма да има проблеми от реферско естество”, каза супервайзорът, който старателно огледа зала „Конгресна” и електронното табло.

Българските волейболни национали спят под един покрив с представители на един от най-интелигентните спортове – шахмата. В хотела на нашите се провежда турнирът Варна Оупън, от който остават още два кръга с участието на доста международни шахматисти. Успоредно с тази надпревара върви и европейското по шах за училищни отбори организирано от клуб „Веселин Топалов” и фондация „Морско Конче”.