Точно в 11:00 часа започна Управителният съвет на Българска федерация волейбол. В пълен състав президентът на централата инж. Данчо Лазаров откри заседанието с една единствена точка – обсъждане представянето на националния ни отбор на Олимпиадата в Пекин.

Освен всички членове на УС на БФВ в зала „Александър” на хотел „Радисън” са и поканените Мартин Стоев, Владислав Тодоров – Сарата, Евгени Генчев, д-р Динко Захариев, Юлиян Карабиберов, Пламен Константинов, Владимир Николов, Тодор Алексиев.

От федерацията са заявили ползването на залата до 14:00 часа. Преди началото на заседанието капитанът Пламен Константинов заяви: „Изнервен съм. Запазих мълчание и търпение, но няма позитивна реакция от другата страна. В неведение съм. Снощи ме поканиха на Управителния съвет и затова дойдох. Не вярвам Карабиберов да ни е предал. Никога не сме питали какво ни дава. Имаме му пълно доверие и не сме се съмнявали в него.”

Самият треньор по физическа подготовка на влизане показа шишенца с хранителна добавка ползвани от националите.

Владимир Николов пък коментира: „Моето мнение може да е погрешно, затова да изчакаме да завърши заседанието. Относно истината за Пламен – ние имахме твърде малко яснота по въпроса. Знаехме само, че има проблем, с който може да се рискува неговата кариера и представянето на отбора. Това беше шок за целия отбор. За Тодор Алексиев ни казаха, че проблемът не е като този на Пламен. Всичко това създаде негативна обстановка в тима ни.”

Членовете на Управителния съвет са настанени на правоъгълна маса, а гостите на специален ред зад тях, като за всеки от тях има листа и моливи. Заседанието е закрито за журналисти.

Очаквайте подробности!!!