Капитанът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов за първи път се качи на багер. Това стана в Божурище за направата на първа копка за нова зала към местното училище.

Гибона не само седна на мястото на багериста, но хвана лостовете и опита част от възможностите на многотонната машина. Първата копка бе полята и с шампанско, а инициативата е на кмета на Божурище Аспарух Аспарухов, който е много близък приятел на Константинов. Залата ще бъде за различни видове спорт и волейбол за учениците в основното школо. Гибона е съветник на кмета по отношение на съоръжението.

След церемонията Пламен доволно разкри, че е било интересно да разбере какво е да си багерист и заяви, че бъдещето му за следващия сезон все още остава неясно.

„Жребият донякъде е добър, домакинът Китай явно е разучил и нарочно е избрал България за първия си мач, по-лошо е, че сме в група А, а не в потока на най-силните. Най-важните ни мачове ще бъдат с Щатите и Италия, те ще предрешат съперниците ни в елиминациите по пътя към изпълнение на целта – медал от Олимпиадата”, коментира Константинов.

„Не мога да кажа, че срещата с Китай ще е лесна, но това е такъв противник, срещу когото, ако си играеш играта, трудно ще загубиш, независимо от домакинското си предимство. Не мисля, че този тим може да надскочи себе си”, добави той.

Чуйите цялото интервю с Пламен Константинов!