Българският букмейкър „Еврофутбол” награди публиката на волейболните двубои между България и Япония. Надпреварата е част от Световната волейболна лига и се проведе във Варна в Двореца на културата и спорта в рамките на два дни – 20 и 21 юни.

Двата домакински мача на националите ни дадоха шанс на зрителите да участват в играта „Точен сервис”. Момичетата на „Еврофутбол” хвърлиха в публиката пет специални топки „Galla”, които бяха уловени от късметлии от хората на трибуните. Те имаха възможността да се преборят за награди до 2000 лева. Беше им дадено право на два опита, за да покажат своите сила на удара и точност и да си тръгнат със сумите, изписани на терена – 200, 400, 800 и 2000 лева.

През първия ден най-добри се оказаха двама представители на варненската публика. Единият фен от Варна си тръга със сумата от 800 лева. 52-годишният Адреан Вълчев бе на „крачка” от това да уцели най-голямата възможна сума, но топката се „закова” на трите цифри. Другият почитател от града край морето прибра 400 лева от букмейкърската къща – Павел Ковачев уцели чека от първия път.
Любителите на волейбола имаха възможност да направят своите предвиждания за развоя на срещите в двата импровизирани букмейкърски пункта на входа на залата. Те подкрепиха българския национален отбор в прогнозите си за фаворит след втория гейм. Феновете на играта „обсадиха” момичетата на „Еврофутбол”, които приемаха залаганията. До началото на двете състезания урната с прогноза за победител България бе пълна почти догоре. Преди третата част на първия ден бе изтеглен жребий, който даде шанс на петима от публиката да участват в играта „Точен сервис” през втория ден. Това бе шансът на столичанина Деян Николов, който грабна 400 лева, след като уцели сумата от сервис.

По време на втория двубой зрителите отново правиха предвиждания и петима от позналите резултата след втория гейм си тръгнаха с пет топки „MIKASA” с автографи на волейболистите от националния ни отбор, осигурени от „Еврофутбол”. Те бяха определени с жребий, който бе изтеглен от момичетата на българския букмейкър. Една от топките бе подарена на младата Ели от Варна, която бе дошла в залата, за да подкрепи нашите трикольори, независимо от трудното си предвижване с инвалидната количка. Горд собственик на топка с автографи на националите ни стана и учител по физическа култура и спорт от гр. Антоново, който ще зарадва своите възпитаници с подарък от българския букмейкър.

Публиката в залата подкрепяше българските волейболисти с окуражително ръкопляскане и звукови сигнали от тромбите на „Еврофутбол”, които се раздаваха от момичетата на компанията преди срещите. Атмосферата в залата се допълни и от четирите тъпана – по два на ден, които бяха раздадени в друга игра с публиката – „Най-шумни фенове”. DJ Teddy Georgo обиколи хората по трибуните и раздаде наградите, осигурени от букмейкърската къща.

Подкрепата, която българският букмейкър оказва на националния ни отбор по волейбол е част от спонсорската програма, насочена към Българската федерация по волейбол. Вниманието към всеки зрител е още един подход към осъществяването на корпоративната политика на компанията – ангажирането на публиката със съответния спорт. Участието и спечелването на награда в игрите изискват предварителна подготовка от страна на хората на трибуните. Това е начин да се повлияе на младите хора да водят по-активен и здравословен начин на живот.