Центърът на националният ни тим по волейбол Евгени Иванов – Пушката изрази увереност, че отборът ни ще успее да се представи подобаващо на предстоящата Олимпиада в Пекин тази година.

Иванов говори за шансовете на националите ни в интервю за Дарик, след като вчера полският му тим Ястрежебски Вийгел се класира за полуфиналите на полското първенство след победа в плейофа срещу Барош Курек, Якуб Новотни и Закса Кеджежин Козле с 3:1 победи.

„На полуфиналите ще играем с Честохова. През тази година играхме три официални мача с тях и трите пъти ги загубихме. Надявам се, че най накрая ще намерим верния подход, за да успеем да спечелим поне полуфинала и да се класираме за финала”, коментира Иванов.

Пушката коментира и обявените премии за медали от Олимпиадата в Пекин по-през седмицата.

„Олимпийски медал е може би най-голямото отличие, което може да спечели един състезател или отбор. Така, че смятам, че и финансовото възнаграждение трябва да бъде подобаващо”, заяви националът ни.

„Не знам дали този път ще достигнем върха, но се надявам оттук на сетне да тръгнем по пътеката за към върха. Ако не го достигнем сега се надявам да го направят момчетата след четири години. В последните няколко години отборът се разви наистина много. Дойдоха доста млади състезатели и се получи една добра сплав между опит и младост. Пак казвам, че в този отбор има потенциал и си пожелавам ние да достигнем до олимпийските върхове”, завърши Евгени Иванов – Пушката.