Бившият национал по волейбол Евгени Иванов – Пушката стана учител по физическо възпитание на единадесетокласниците от Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов” в столицата.

Началото на часа мина в разясняване на ползата от спортни занимания. Финалът бе емоционален – учениците се разделиха на два смесени отбора и бурно аплодираха всяка спечелена точка и добро изпълнение в полето. Евгени Иванов остана доволен от учениците, а те нагледно му показаха защо отборът по волейбол за девойки на гимназията е републикански шампион на „Ученическите игри” през тази година.

„Спортът е много полезен за всеки човек. Най-важна е мотивацията, за да се спортува пълноценно. Спортът не може да се сравни с нищо друго в живота, защото той влияе най-здравословно и емоционално на човешкото състояние. Спортувайте и се развивайте! Всеки човек трябва да знае границите на възможностите си. Вие сте хората, които определят и решават как да спортувате”, обясни Пушката на единадесетокласниците. Те поканиха Евгени Иванов отново да им гостува.

След часа по физическо всеки ученик получи подарък, както и спортни пособия, осигурени от Министерството на физическото възпитание и спорта.

Инициативата „OpenEDU 2013 – Училище за живота“, се провежда под патронажа на вицепремиера и министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова, в партньорство с Министерството на физическото възпитание и спорта, Министерството на образованието, младежта и науката, Министерството на културата, Министерството на отбраната, Българската академия на науките, Държавния архив, Българската агенция за инвестиции и др.