Елица Василева, която изигра страхотен мач срещу Русия на Европейските игри в Баку коментира категоричния успех на българките срещу "Сборная" с 3:0 гейма. 
"Чувството да запишеш първа победа на Европейските игри в Баку е наистина страхотно. Надявам се това да е само началото на един дълъг и успешен турнир за нас", заяви тя.

Българският национален отбор по волейбол за жени записа първа победа на Европейските игри в Баку. Нашите момичета бяха повече от убедителни срещу Русия във втория си мач от Група В, който спечелиха с 3:0 (25:16, 25:22, 25:22). Двубоят се игра рано тази сутрин в Кристалната зала и продължи почти час и половина.

"Загубихме нашия първи мач срещу Германия, въпреки че играхме много добре. Днес показахме, че сме способни да вземем победата", коментира още Василева, която бе на обичайното високо ниво и завърши срещата с 14 точки (4 аса, 42% в атака, 52% позитивно и 19% отлично посрещане).

"Българският отбор игра много добре в защита, а ние имахме проблеми на блокада. За това загубихме. Сега ще отидем да отпочинем, но след това трябва да анализираме мача и да разучим следващия ни съперник", сподели пък капитанът на Русия Анна Матиенко./БГНЕС