Старши треньорът на националния ни тим - волейбол жени попадна в абсурдна ситуация преди важния мач с Белгия довечера. Последният двубой на нашите е от 21 часа и при победа можем да завършим седми Евро 2007.

Сръбските медии тиражираха, че на пресконференцията след загубата от западната ни съседка, Нешич е обвинил титулярния разпределител и капитан на тима ни Любка Дебърлиева.

„Няма такова нещо”- категоричен е Драган Нешич, но не отрече, че новината е повлияла негативно на момичетата преди мача с Белгия.

„Как можем да градим нещо, когато капитанът няма доверие в треньора. Ако някой има вина за провала и загубите, то това съм аз. Не обвинявам нито една състезателка” - достойно обяви за Гонг Драган Нешич.

Въпросът е дали след тази безумна интрига той ще продължи да бъде начело на националния ни тим жени или ще си подаде оставката. Ако се случи така, че Драган и неговата съпруга Нели Маринова напуснат, то женският ни волейбол ще попадне в задънена улица без изход.

Кадърни и интелигентни треньори като тях лесно ще си намерят работа в чужбина, големият губещ ще е българският волейбол. От години нямаме качествено и атрактивно женско първенство, средствата, които се инвестират са нищожни в сравнение с мъжко направление.

Имахме нужда от тандем, към който дори помощника Петър Дочев се интегрира безкрайно положително за работата с тима. Ако треньорския щаб бъде разрушен, отново ще са нужни години за да се пълзи нагоре. И докато ние - българите се поддаваме на клюки, то другите на наш гръб вървят нагоре.

Кулоарни слухове мълвят, че дори на Ева Янева е предлаган френски паспорт. Ако у нас нещата куцат, как ще успеем да запазим малкото таланти, с които разполагаме?!

Сега на ход са босовете на федерацията - те трябва да решат бъдещето на женския ни волейбол. Нещата могат да бъдат изчистени, може да се продължи напред, ако има правилен и честен диалог.