Старши треньорът на националния ни тим по волейбол за жени Драган Нешич бе избран за номер едно за месец май в традиционната анкета на Пресклуб България. Нешич получава наградата на втори път. Като в последното гласуване изпревари с 6 гласа старши треньора на националния ни отбор по самбо Васил Соколов. Сърбинът с български паспорт заслужи приза заради доброто представяне на волейболистките ни до момента в Европейската лига.

България ще играе със сръбския отбор в петък и събота в Обреновац в поредните два мача от групата си в Европейската лига. След 8 изиграни двубоя българският отбор има 6 победи и 2 загуби. Толкова е и активът на лидера Сърбия.

„Много благодаря, за мен тази награда означава много. Това е доказателство, че отборът прави треньора. Вярно, че и той помага, но без състезателки не може да се постигне нищо. Вече е ясен съставът, с който ще пътуваме за Сърбия за поредното гостуване в Европейската лига”, коментира Драган Нешич и добави, че Старшимира Филипова от днес започва тренировки.

Нешич заяви, че Сърбия ще излезе с най-доброто срещу България, а участието в Европейската лига е много полезно за националния ни тим до момента. Той за първи път ще води в официален мач волейболистките ни в двубой срещу сръбкините. В състава на България няма да бъдат Добриана Рабаджиева и Елица Василева, които се готвят за световното първенство при девойките до 20 години.

Групата за мачовете на България срещу Сърбия: разпределители

- Любка Дебърлиева, Диана Ненова; нападатели - Ева Янева,

Радосвета Тенева-Миличевич, Радостина Кицигой, Таня Събкова,

Мария Каракашева; центрове - Цветелина Заркова, Илияна Петкова,

Страшимира Филипова, Габриела Коева; диагонал - Елена Колева;

либеро - Мария Филипова.