„Започнахме с лошо представяне от самото начало. Направихме твърде много грешки, което е необичайно за нашия отбор”, заяви селекционерът на женския ни национален тим по волейбол Драган Нешич след поражението с 1:3 гейма от Хърватия на Европейските игри в Баку.

„Мачът се разви така и бе трудно да играем срещу отбора на Хърватия, който имаше предимство от 5-6 точки през цялото време. Не успяхме да намерим нашия ритъм на игра. Сега трябва да вложим цялата си мисъл и сърце в това спечелим последния ни мач с Холандия“, каза още Драган Нешич, цитиран от официалния сайт на родната федерация по волейбол.

„Много съм горда с този млад и нов отбор. Тази победа е резултат от нашата здрава работа в последните няколко седмици. Искам да поздравя най-вече младите състезателки в нашия отбор, които днес показаха колко са смели и колко силно вярват във възможностите си. Другото важно за мен бе енергията, която демонстрирахме“, коментира капитанът на Хърватия Сена Ушич, която изигра много силен мач и стана топреализатор с 26 точки.

Загубата е четвърта за представителния ни тим в тази група. Нашите момичета продължават да са с актив от четири точки и преди изиграването на останалите срещи от днешната програма заемат четвъртото място.

В последния си мач от предварителната фаза на турнира „лъвиците“ ще играят срещу Холандия. Двубоят е в неделя.