Националният отбор по волейбол за жени допусна непредвидена загуба от Хърватия с 1:3 гейма (23:25, 23:25, 25:15, 23:25) и така до голяма степен се простиха с шансовете си за продължаване в елиминационната фаза на Европейските игри в Баку.

След поражението с 0:3 от Сърбия, двубоят с хърватките спадаше в графата "задължителни победи" за момичетата на Драган Нешич. Те обаче отново не успяха да демонстрират най-добрата си игра и закономерно загубиха от съперник, който до този момент имаше 0 точки в групата.

В първите два гейма българките бяха догонващи през по-големите периоди от играта, но все пак се задържаха близо до съперника. В решителните разигравания обаче нашите момичета не успяваха да се наложат и така загубиха на по 23 точки.

Едва в третия гейм те загатнаха за големия си потенциал, тотална надиграха съперника и след 25 минути спечелиха гейма на 15 точки.

Четвъртата част също започна възходящо за българките, които до 20-ата точка се радваха на преднина от 3-4 точки и изглеждаше, че ще докарат мача до тайбрек. Серия от грешки обаче върна хърватките в гейма, а по-концентрираната им игра в самия край отново доведе до спечелен гейм за тях, а с това и успех в мача.

Преди изиграването на останалите мачове в групата днес, България запазва четвъртото място, но Русия може да измести "лъвиците" при успех над Германия. В неделя България излиза срещу Холандия за задължителна победа, за да запази шансове за класиране, което най-вероятно ще минава и през благоприятно развитие на останалите срещи.