Селекционерът на женския национален отбор по волейбол на България Драган Нешич и капитанът Любка Дебърлиева взаимно си благодариха в ефира на Гол линия за успеха, който са постигнали заедно. Победата на волейболните ни дами се изразява с доброто сработване помежду им, а не с 11-то място, което те заеха на Европейското първенство. „Драган ни научи да мислим, играем и работим като едно цяло, да бъдем отбор. Ако не беше той, нямаше да успеем да постигнем нищо”, заяви състезателката ни. „И без Любка нямаше да се справим. Благодаря ти!”, отговори й сръбският специалист.

Нешич сподели, че се чувства нормално – така, както се чувства човек след загубени мачове. „Можехме да спечелим вчерашния мач и евентуалният успех щеше да ни прати на седмо място в крайното подреждане. Затова съжалявам. Нито едно от момичетата не се чувства добре”, разкри треньорът. „Доволен съм от всичките ми състезателки. Те изиграха 17 мача – горе-долу един сезон”, добави треньорът.

„Не знам как да разбирам интригите, които направиха в Сърбия. Винаги около националните отбори има интриги. Всичко това беше една голяма глупост, ситуацията наистина бе неприятна, защото този проблем ни сполетя преди важния ни мач с Белгия и успя да ни създаде проблеми”, обясни старши треньорът, визирайки слуховете, разпространени от сръбските медии. Западните репортери разкриха, че на пресконференцията след загубата от Сърбия, Нешич е обвинил Любка Дебърлиева. „Няма такова нещо”, категоричен е Драган Нешич.

В разговора с наставника се включи и самата разпределителка, която изрази надеждите си евентуалната оставка на сърбина да не бъде приемана от родната ни федерация. „Знам, че 11-а позиция се приема като провал. За мен обаче това е един безспорен успех. Ние се научихме да мислим, да играем и работим като един колектив. Заслугата за това е на Нешич. Той съумя да ни сплоти и да ни убеди, че трябва да се борим заедно за една обща кауза”, каза Любка.

Волейболистката призна, че и тя е била много шокирана от новината, дошла от Запад: „Не очаквах такова нещо. Драган ми обясни, че това не е вярно. Смятам, че е станало много голямо недоразумение в журналистическите среди, от отбора не е излизало такова нещо. Нашите отношения са много професионалния и добри. Нешич сам трябва да реши, дали ще си поддаде оставката. Аз мога само да се надявам тя да не бъде приета. Наистина чувствам, че отборът просперира. Малко не ни достигна на Европейското, но догодина може да компенсираме това, и то с помощта на Драган”, каза Дебърлиева, а нейният треньор я допълни: „А аз мисля, че с помощта на Любка”.

„Нешич успя да влезе в главите на момичетата, предразположи ни да работим заедно – нещо, което не беше постигано досега”, каза капитанът на женския тим.

„Мотивиран съм да работя с момичетата, за мен това е голямо удоволствие. Аз напълно поемам отговорността за загубите”, заяви селекционерът.