Волейболният ни национал Евгени Иванов няма да продължи категорично да играе в представителната ни селекция. Пушката обаче официално прие офертата на Гонг да стане част от екипа ни!

 

След като преди месец той ни сподели, че би станал коментатор на волейболни мачове, Томислав Русев побърза да отправи оферта към центъра. Снощи на аерогара София бе постигнато и конкретно съгласие.

 

„Естествено, че приемем! Ще бъдем перфектен екип! Няма нужда от писмена покана! Имам телефона на Томислав, може да се чуем и да обсъдим вариантите. Човек никога не бива да отхвърля такива предложения, не знаеш от къде може да дойде изненадата” обяви Евгени. Положителна бе реакцията и на съпругата на Пушката – Маруся.

 

Евгени категорично обяви, че няма повторно да се отказва от решението си да продължи да играе за националния отбор. „Това е окончателното ми решение! Без национален отбор вече! Веднъж направих компромис да се върна, но вече няма смисъл! И аз вече не мога да намеря нито смисъл, нито мотивация, за да остана” каза Пушката пред Гонг. И допълни: „.Много са хубавите ми моменти с националната фланелка. Да я носиш, моментите не са измерими само с това ,какво си спечелил. Има и много други чисто човешки. На Европейското първенство догодина няма да ни гредата в тандем с Пламен Константинов, освен ако не сме на местото на Мартин Стоев и Владислав Тодоров – Сарата! Но в това се съмнявам искрено. И Пламен, и аз мислим да играем докато можем. Рано е да се мисли за треньорска дейност”.

 

Ето и коментарът му за преживяното в Пекин – втората Олимпиада на Пушката „Уморен съм от пътя. От Олимпиадата човек не може да се умори, това е уникална емоция, такова изживяване, че сигурно трябва да изкарам десет Олимпиади, че да се изморя от тях. Определено имам много спомени от престоя ми в Олимпийското село, всеки ден имаше някакви различни емоции. Това е и чара на Олимпиадата. Мисля, че дадохме най-доброто от себе си особено в последните два мача, които бяха най.важните. но за съжаление срещу отбора на Русия не беше достатъчно. Пети, пети! Миналата Олимпиада – седми, тази – пети! Следващата?! Живи здрави да са момчетата, може да са още по-нагоре. Пожелавам им го!”