Женският национален отбор на България по волейбол, който е в Китай за двубоите от последната пета седмица на Лигата на нациите, получи две радостни новини в Нингбо.

Първо, багажът на всички националки, който се оказа, че не е пристигнал с тях с полета до Шанхай, бе намерен и доставен в Нингбо след първото занимание, за което от щаба бързо подсигуриха тренировъчна екипировка.

След това бе избегната и последната изключително неприятна и изтощителна част от пътуванията по света - над 20-часов престой на летището в Шанхай по обратния път към България. По предварителния график спрямо полетите от Нингбо, националките трябваше да излетят, след което да имат над 20 часа престой в Шанхай, почти както и при чакането им са самолета до Нингбо на идване.

източник: volleyball.bg, БФВолейбол

"Благодарение на Българската федерация по волейбол и лично на президента Данчо Лазаров, колегите му от Китайската волейболна федерация се ангажираха да уредят транспортиране с автобус от Нингбо до Шанхай. Така се избягва изключителното неудобство заради полетното разписание да се наложи огромното чакане. Момичетата ще могат да останат по-дълго в Нингбо и да стигнат преди полета си от Шанхай", пишат от Пресслужбата на родната централа.

В Нингбо България играе последователно срещу Сърбия (18 юни), Китай (19 юни) и Германия (20 юни).

източник: volleyball.bg, БФВолейбол