Волейболната ни националка Добриана Рабаджиева сподели пред Гонг часове след завръщането си в родината, че тимът ни вече има своята голяма цел – медал от Европейското първенство догодина. Ключът към успехите според нея е треньорът Марчело Абонданца, с когото ще работи и на клубно ниво в Азербайджан през сезона.

„Както всички видяхте, минахме през доста трудности това лято. Като цяло имахме много добра подготовка. Марчело Абонданца успя да направи от нас един страхотен колектив. Както се вида ние побеждавахме във всеки мач точно поради тази причина – страхотният колектив. Напълно заслужено извоювахме класиране за второ Европейско първенство. Наистина се надявам догодина да направим по-добро класиране, а не като през миналата да не можем да запишем един гейм. Отборът ни това лято наистина израстна много и са надявам да продължаваме така“, бяха първите думи на Доби Рабаджиева пред Гонг.

Късно снощи волейболистките ни са завърнаха в родината от втория турнир от европейските квалификации в Унгария. Именно в Будаорш България си подпечаха квотата за Евро`2013 и завърши сезона с националния отбор по убедетелен начин. „Преди няколко минути разглеждах отборите, които като нас вече се класираха за Европейското. В никакъв случай няма да бъде лесно защото силите в Европа са вече поизравнени. Аз се надявам лично за нас да можем да направим едно хубаво Европейско. А вече имаме и наша си цел – медал от Евро`2013“, обяви пред нас волейболната ни националка.

„Миналата година имахме много проблеми в отбора като започнем от треньорските рокади, след това състезателки бяха изключвани и включвани. Миналото лято беше доста трудно. Докато тази година Абонданца успя да направи от нас един страхотен колектив. Ние самите си повярвахме, че можем да направим отбор и че можем да направим тези резултати, които постигнахме. Ние станахме отбор! Това се дължи на всички – треньорско ръководство и момичета. Абонданца и треньорският щаб успяха да направят така, че да повярваме в самите нас, в това, че можем да побеждаваме. До сега явно това е липсвало в отбора ни. Това постигнахме и този отличен резултат!“, продължи Рабаджиева.

Договорът на Марчело Абонданца с България е до 2013 година, но в Италия вече се появиха информации, че контрактът му ще бъде продължен. Ето мнението на Добриана пред Гонг: „Лично аз не знам до кога е договорът му, но бих се радвала да продължим да работим с него. Всичките момичета от отбора също биха се радвали да продължим с Марчело. Затова дано контрактът му да бъде продължен и за следващите години. Знаете, че аз ще имма честта отново да работя с него и на клубно ниво. На 19-ти септември заминавам за Азербайджан защото ми предстои Световно клубно първенство след един месец. Сега господин Абонданца ми даде два дни почивка, за да си стегна багажа и да заминавам. Надявам се отново да се върнем с титлата от Световното клубно първенство, след това започваме Шампионската лига и сезона в Азербайджан. Дано направим добра година“.