Пред женския национален отбор на България по волейбол предстои тежка година. Това заяви генералният мениджър и помощник-треньор на тима Димо Тонев.
България спечели предолимпийската квалификация в Баку (Азербайджан) под ръководството на новия старши треньор Марчело Абонданца.

"Предстои ни огромна и тежка работа. Открихме точната формула за комплектоване на отбора и за треньорския щаб. Този отбор има огромен потенциал, трябва да се развива и да върви напред. Със сигурност има какво още да се прави по селекцията в отбора, трябва да се привлекат млади състезателки, а ние следим много волейболистки. На нас ни трябва посрещач и либеро", добави Тонев.

През следващата година на националния отбор предстои олимпийска квалификация през май в Турция, участие в Европейската лига, а през септември са квалификациите за Европейско първенство.

"За олимпийската квалификация не сме фаворити за първото място, но ние носим маршалски жезъл. Всеки мач излизаме с нагласата да победим. Времето е пред нас. Имаме млад и перспективен отбор", каза още Димо Тонев.

Женският национален отбор за шести път бе избран за отбор на месеца в анкетата на спортните редакции. Волейболистките ни получиха 13 гласа и изпреварите БК Лукойл Академик (София) - 7 гласа и националните отбори по борба свободен и класически стил - с по 1 глас.

Димо Тонев заяви, че му е неприятно да коментира скандала около предишния треньор Драгутин Балтич, но добави, че трябва да "се предприеме нещо от федерацията, защото това е петно не само върху личността на Балтич, но и върху целия български волейбол".