Екс-капитанът на националния ни отбор по волейбол Димо Тонев защити позицията на Пламен Константинов за „Мъж на годината” по време на дискусията с Емил Данчев и режисьора Станимир Трифонов, които бяха съответно на страна на Димитър Бербатов и Явор Гърдев. Тримата участваха в предаването „Челюсти” на Дарик радио.

„Защо Пламен Константинов? Защото е силен мъж, достоен човек. Мъж, който с годините представя нашата родина пред целия свят. Всички го познават, всички го знаят, но най-впечатляващо е това, което се случи на Олимпийските игри и това, което направи той, за да докаже, че играта е чиста. Той изчисти името на българския волейбол и на български спортисти, които обичат играта”, бяха част от встъпителните думи на Димо Тонев.

„Това, което Пламен прави като благотворителност, това, което инициира в националния отбор за подпомагането на болни деца, няма да изреждам всичко, то се знае от нашата общественост. Слава богу, че нямаше номинирани политици. Това са хора на изкуството и спорта. Няма ги политиците и си мисля, че това са двете сфери, които останаха лицето на България”, заяви бившият капитан по повод номинацията на Пламен Константинов.

Димо Тонев върна слушателите и към т.нар. „допинг скандал” по време на Олимпийските игри в Пекин: „Той остана сам в един момент, само с вярата на неговите съотборници. Пламен доказа, че няма нищо и се върна да играе отново. Той нямаше какво да казва докато течеше скандала, даже в момента, в който никой не знаеше къде е, той пак нямаше какво да каже. Пламен просто искаше нещата да се установят и той да играе. Мисля, че това е достойно за уважение.”

„Спортистите са тези, които се наблюдават от най-много хора по света – като започнем от малките деца – затова те трябва да служат за пример. Така че двамата спортисти са изключителен пример за начин на поведение – на игралното поле и извън него.”

„Перфектни хора няма. За да бъдеш добър, в която и да е професия, трябва да има нещо криво в тебе – в смисъл на инат, да не се съгласяваш с всичко. В тази връзка и тримата имат не негативни, а качества, които им помагат да се изявяват. И тримата не парадират, те просто си вършат своята работа”, добави още Димо Тонев.