Димо Тонев до треньора Драгутин Балтич ще тренират състава ни за Евро 2011, приеха оставката на помощника Петър Дочев, без разпределителката Диана Ненова и либерото Мария Филипова отборът се събира на лагер утре. Въпреки титулярните си позиции двете най-вероятно няма да играят за България в шампионата на Стария континент. 

Ето и подробностите:

Старши треньорът на женския национален отбор по волейбол Драгутин Балтич проведе по-рано през деня среща с ръководството на Българска Федерация Волейбол, на която от централата приеха оставката на помощник треньора Петър Дочев, която е била заявена седмица по-рано.

„Аз лично бях изненадан от това решение на Петър. Ние не сме имали разногласия в тренировъчния процес. Надявам се той да продължи успешно кариерата си на треньор и му желая успехи”, заяви по този повод Балтич.

В резултат на това решение публикуваме и щаба на отбора, който ще отговаря за подготовката на състезателките за предстоящите европейски финали в Италия и Сърбия.

До старши треньора Драгутин Балтич застава вече Димо Тонев, който ще помага с опита си на момичетата и ще бъде във функцията на „volleyball teacher”, длъжност, която е разпространена в западните отбори. Атанас Лазаров, треньор в ЦСКА, ще бъде помощник треньор на словенския специалист. В щаба остават Петър Шопов, Георги Петров, Георги Касабов, Петър Караджов, Стойко Цонов и Валентин Помаков.

Утре, 28 юли, в 12.00 часа, националният отбор на България (жени) заминава на подготовка за европейските финали в Правец. Отборът, воден от Драгутин Балтич, ще се подготвя там до 10 август.

Ето и 17-те състезателки, който заминават за Правец утре:

Ева Янева

Елица Василева

Добриана Рабаджиева

Мария Каракашева

Таня Събкова

Кремена Каменова

Лора Китипова

Цветелина Николова

Елена Колева

Емилия Николова

Сташимира Филипова

Цветелина Заркова

Кристин Колчагова

Ивелина Монова

Нася Димитрова

Христина Русева

Габриела Коева

„С настоящия лагер на отбора се цели да постигнем едно много високо ниво на подготовка. Планирам изключително интензивни тренировки, както в зала, така и във фитнеса. Именно за това в този лагер са повикани момичетата, които дадоха добри резултати от работата си до този момент. Във връзка обаче с високите цели, които сме си поставили като отбор, залагаме и на нови имена, на които също да дадем възможност да покажат израстване и добри резултати”, заяви старши треньорът Драгутин Балтич при обявяване на 17-те, които заминават за Правец утре.