В Италия вече коментират Силвано Пранди като треньор на България. В кулоарите на волейбола у нас вече се коментират детайли от преговорите му с ръководството на нашата федерация, според запознати въпрос на дни е официалното му обявяване на поста от УС на централата ни.

Кой е Силвано Пранди? Името популярно, треньорските успехи – факт. Отборите, които е водил в Италия, са винаги част от първата шестица на серия А-1. Въпросът е дали този човек ще пасне на балканския ни манталитет.

Какъв човек е той?

„Професор на волейбола. Така го наричат в Италия. Той беше първият ми треньор, с когото излязох да играя в чужбина. Благодарение на него израснах много. Имаме отличен материал в лицето на българските национали, с треньор като Пранди те могат да постигнат много, притесняваме само организацията на работа във федерацията”, коментира за Гонг днес Димо Тонев.

Вече публично Силвано Пранди се спряга за новия национален селекционер, избор-добър, дано няма неочаквана изненада. Федерацията трябва да затвори гейма в този нелек и объркан мач.