Помощник треньорът на националния отбор по волейбол Димо Тонев бе категоричен, че няма конфликти в тима. Специалистът смята, че съставът, начело със своя наставник Марчело Абондаца, трябва да продължи да работи. Българките отпаднаха в груповия етап на Европейското първенство за жени.

„Аз нямам конфликт с нито една от състезателките, с нито един от щаба, мениджъра на отбора или федерацията. Тази сутрин дойде Христина (Христина Русева – бел.авт.) при мене и ми каза, че няма никакъв проблем с мен. Аз й отговорих същото, че нямам проблем с нея. Няма никакъв скандал, няма никакви лоши взаимоотношения. Ние имаме нормални разговори, касаещи техническата част от играта. Нормално е, ние като треньори да правим забележки, да съветваме, да порицаваме понякога, да се скараме, когато трябва. Състезателките го приемат съвсем нормално и комуникацията между нас е съвсем нормална“, сподели Димо Тонев.

„Знам, че Марчело Абонданца има още четири години договор – до Олимпиадата. И има уговорка с федерацията, щом някоя от страните има да сподели нещо по-различно от заложеното в договора, да се срещнат и да го споделят. Всякакви спекулации са плод на някаква фантазия“, допълни Тонев.

„Ние имаме начертан път и федерацията със сигурност ще оцени нашата работа и по какъв начин работим, дали си вършим работата. Ние също ще дадем нашия отчет, защото не може отговорността за това отпадане да е само на състезателките. Ние в този отбор говорим винаги за нас, защото сме заедно, ние сме отбор. Ще си направим нашите изводи. Всичко е в ръцете на федерацията и на Марчело Абонданца. Моето мнение е, че работата в този отбор трябва да продължи по начина, по който сме работили досега. Разбира се, трябва да видим къде са ни грешките и да ги поправим. Това е“, коментира още помощник треньорът.

Тимът ни се прибира тази вечер в България.