Помощник треньорът на женския волейболен тим на България Димо Тонев даде своята оценка за представянето на отбора след спечелването на предолимпийската квалификация в Баку. Той говори при пристигането на тима на Летище София, тъй като Марчело Абонданца не се върна в България, а замина директно за Италия.

„Мисля, че показахме добри стойностни игри. Показахме голяма промяна и израстване. Като игра също. Мисля си, че този отбор има по-голям потенциал и ако във времето се работи сериозно, както сме говорили с треньора Абонданца. Той се прибра директно от Виена. Направили сме стройна програма и имаме да работим много през месец април. Първо трябва да се представим добре на квалификацията в Турция. После има Европейска лига, квалификации за Европейско първенство, както и съвместни лагери със силните отбори в света“, каза Тонев.

Той коментира и шансовете за класиране на Олимпиадата Лондон 2012.

„По принцип няма непостижими неща. Винаги съм тръгвал за победа. Там ще участват много силни отбори - Турция, Русия. Разбира се мачовете се играят на полето. Нашият отбор има своите шансове и какво да демонстрира. Надявам се момичетата да се върнат още по-силни от своите шампионати. Стъпката с Абонданца е много позитивна и даде своя резултат. Няма да имаме много време за подготовка, но това са реалностите.

Нашия отбор ще отива във всички турнири стремейки се за класиране”, заяви Димо Тонев.