Волейболната звезда на България Димо Тонев прогнозира пред Гонг трудни мачове за бг-националите в предстоящата световна квалификация във Варна. Съперниците на нашите Чехия, Холандия и Португалия са преодолими, но обликът на състава ни не е според очакванията за момента.

„Познавам много добре Силвано Пранди, добър специалист е, но нещата като че ли не се получават. Отборът няма облик, чакат ни тежки мачове в световната квалификация. Много промени бяха направени, а балканският ни манталитет е сложно нещо и Пранди сякаш не може да се справи. Все пак, мисля че ще се класираме, макар и трудно,” прогнозира Тонев.

В същото време женският състав е на лагер в неговия хотел „Свети Георги” на Боровец. Селекцията на Драган Нешич тренира в „Арена Самоков”, а условията, предоставени от домакина са повече от отлични.

„Момичетата се чувстват добре. Всичко в хотела е правено като за мен, тоест мебелите са уголемени. Толкова години съм бил по лагери, подготовки, знам от какво имат нужда, за да се чувстват комфортно. Тихи, скромни момичета, в малкото свободно време са пред компютрите или се разхождат. Готвачът спазва стриктно изискванията на доктора, забранена е сметаната, готви се само със зехтин,” разказва още Димо пред Гонг.

Изпълнителният директор на ЦСКА Спиридон Зегов вече е резервирал „Свети Георги” за срещите на мъжкия състав в Шампионската лига през декември. Червените волейболисти ще домакинстват в „Арена Самоков”, вероятно и гостуващите отбори ще заложат на избора на домакина. Във волейбола често съставите-съперници ползват един и същ хотел.

Димо Тонев е една от легендите на Левски, но професионализмът му сега в бизнеса склони вечния враг ЦСКА да заложи на гостоприемството му.