Един от легендарните волейболисти на България - Димо Тонев коментира след победата над Италия с 3:0, че най-качественият скок на отбора, под ръководството на Пранди, е блокадата.

Дългогодишният капитан на националния ни тим е също сред учениците на Професора.

„Блокадата е най-лесният за изпълнение и най-трудният като отборен елемент и тактика. През 89-та година, когато отидох в Италия, вече бях играл на Олимпиада, Световни и Европейски първенства, дори имах бронзов медал от шампионата на планетата в Париж през 86-та. За една година работа при Пранди именно на блокада направих най-качествения си скок и успях да стана блокировач номер 1 в света на шампионата през 1990-та в Рио де Жанейро.”- си спомня пред Гонг Димо Тонев.

Според него отборът играе спокойно, няма крясъци и викове, които виждахме и слушахме преди. Тази атмосфера влияе позитивно на играта.

„Отборът е отражение на треньора. Пранди води спокойно мачовете и резултатът е разумна игра. В никакъв случай не бива да се отпускаме. Първата сериозна крачка към финалната четворка е направена, но тежките мачове във втората фаза тепърва предстоят. Последният ни съперник в група Д - Чехия също не бива да се подценява, коварен съперник, който може да те изненада, естествено под нашето ниво, но трябва да сме нащрек.” - предупреждава Тонев.