Женският национален състав на България по волейбол бе награден за отбор на месец юли в традиционната анкета на "Пресклуб България". Наградата бе приета от Диана Ненова, която сподели, че заслугата за успехите на тима в последно време са на новия селекционер Владимир Кузюткин.

Волейболните националки спечелиха престижния турнир за Купа "Борис Елцин", а след това продължиха доброто си представяне в Световното Гран При, където записаха шест поредни победи (три от тях в началото на август).

"Промяната в отбора е, че разсъждаваме по различен начин. Кузюткин ни помага за нашата нагласа", заяви тя.

"Радваме се за това признание. Журналистите следят най-често нашите изяви и това ни радва. Благодарим за наградата", заяви Ненова.

"Имаме увереност, че можем да играем на силно ниво. До този момент, когато играехме срещу силен противник, се задоволявахме само с това да се представим добре. Сега искаме да победим всеки тим и знаем, че можем и имаме тази възможност. Вярваме в себе си. "Самочувствие" не е точната дума, а "увереност". Знаем какви са ни възможностите. Работата не един треньор в женски или мъжки отбор, е да бъде до голяма степен психолог. Има добри треньори и не толкова добри. Това е моето лично мнение", заяви още Ненова. /БГНЕС