Българският национален отбор по волейбол за девойки загуби полуфиналната си среща от Световното първенство в Мексико и ще спори за бронзовите медали от Мондиала. Рано тази сутрин момичетата на Стоян Гунчев отстъпиха на Германия с 0:3 гейма (21:25, 12:25, 25:27). За отличията българките ще играят срещу считания за фаворит за златото тим на Бразилия, който загуби с 1:3 гейма от Доминиканската република в другия полуфинал.

Родните националки имаха шансове да затруднят много повече немския тим, но малко не им достигна в първия гейм, а в третия те останаха на косъм от спечелване на частта. Слабото представяне във втория период обаче явно се отрази на момичетата и те отстъпиха за час и десет минути. Самото класиране на полуфинал обаче е голям успех за женския ни волейбол, като от състава на Гунчев се очаква да излязат много бъдещи звезди на дамската селекция на България. Най-доброто класиране на волейболните ни девойки бе 7-мо място през 1987-ма, общо имаме три участия в Световни първенства.

Поредния си силен мач изигра Елица Василева, която бе най-резултатна с 13 точки, Добриана Рабаджиева и Габриела Цветанова отбелязаха по 10 точки.

България: Григорова 1, Рабаджиева 10, Николова 3, Цветанова 10, Русева, Василева 13, Колчагова – либеро (Китипова, Бончева 1, Русева, Андреева, Богданова 5)