Националният волейболен отбор на България за девойки до 17 години надигра домакина Турция с 3:1 (21:25, 25:20, 26:24, 25:20) в четвъртия си мач от Балканидата в Балъкесир, която е и квалификация за европейското първенство.
 
Така младите ни волейболистки записаха втори успех на турнира, но след двете загуби от Гърция и Сърбия загубиха шансове за първото място и директна квота за Евроволей 2022. Утре българските момичета излизат срещу Албания от 12,00 часа в мач за престиж.
 
Загубата е първа за Турция, като ги поставя в трудна позиция. Утре домакините срещат Сърбия в сблъсък за първото място. Само първенецът взима билет за Европейското първенство. Останалите участници продължават борбата на допълнителни квалификации.
 
Тимът, воден от Диян Боюклиев, все пак се поздрави с престижна победа над домакините, които стартираха турнира като един от основните претенденти за спечелване на Балканиадата. С това малките „лъвици“ записаха втори пореден успех над Турция, след като повалиха съперника на Европейското първенство в спора за бронзовите медали с 3:2 гейма.