Диагоналът на националния отбор на България Дани Милушев заяви за Гонг след победата с 3:1 над САЩ тази вечер, че няма равна на варненската публика, която беше изпълнила до краен предел зала „Конгресна”, като пожела на „трикольорите” успех на Олимпиадата, тъй като той няма пътува с тима до Пекин. Милушев все пак изрази и съжалението си, че България не успя да се класира и за финалите на Световната лига.

„Щастлив съм, че направих силен мач. Лигата бе добра. Съжалявам, че не се класирахме за финалите. Исках да ида в Рио, можеше да зарадваме хората и да могат да гледат мачовете в Бразилия.”

„Настръхвах, когато чувах публиката да вика името ми докато отивам да сервиз. Това си говорихме с момчетата, просто е невероятно като играем във Варна. Разликата е огромна с това, като играем с извън страната. Дори и Световният и Олимпийският шампион да дойде тук, няма да му е лесно, срещу нас.”

„Винаги излизам за победа, винаги с желание за игра, и днес бе така, играх за публиката и за мен си.”

„Най-важно е да имаш пълно спокойствие на мача, да си тренирал здраво и могат да се направят 20 точки за два гейма и малко.”

„Почивката ще ми се отрази добре, но и Олимпиадата щеше да ми се отрази добре. Все пак приемам решението на националния отбор. Пожелавам успех на всички момчета на Олимпиадата.”

„Нямам представа къде ще гледам Игрите, може би ще мръдна на почивка, нямам планове още.”

„Много желание и много хъс трябва да имат момчетата, това е рецептата за успех на най-големия форум, какъвто са Олимпийските игри”, сподели за Гонг Дани Милушев.