Иван Петков е новият селекционер на националния отбор по волейбол за жени, а президентът на родната федерация Данчо Лазаров коментира избора.

"И трите кандидатури имаха своите достойнства. Това са специалисти, които са доказали своите способности и са утвърдени имена в българския волейбол. В крайна сметка Управителният съвет избра най-подготвения треньор към настоящия момент, а именно Иван Петков. Той натрупа голям опит в клубния си отбор у нас и на международната сцена, като безспорен успех беше влизането на тима в груповата фаза на Шампионската лига. От името на федерацията искам да благодаря на досегашния наставник Иван Сеферинов за свършената работа. Пожелаваме на Иван Петков успех в новите предизвикателства", заяви Лазаров пред сайта на централата.

Иван Петков е треньор на най-успешния волейболен клуб при жените в последните години - Марица. От 2015 до 2017 година тимът е три пъти шампион на България. През 2012, 2015, 2017 и 2018-а година "жълто-сините" триумфираха в турнира за Купата на страната.

През този сезон Марица направи и исторически пробив в групите на най-силния европейски клубен турнир - Шампионската лига.